Trijumf "Zlatne levice" u Palermu

Film reditelja Gordana Matića “Zlatna levica – Priča o Radivoju Koraću“ osvojio je dve glavne nagrade - za najbolju režiju i najbolji strani film na 33. Međunarodnom filmskom festivalu u Palermu,

Izvor: B92

Utorak, 20.12.2011.

11:31

Default images

„Srbija je zemlja gde filmovi menjaju kulturu naroda, a sport često nije samo više od igre, već i više od života. Film i sport menjaju društvo na najbolji mogući način. Ove nagrade, osvojene u Palermu u konkurenciji sportskih filmova iz celog sveta, najbolji su pokazatelj da je ličnost Radivoja Koraća bezvremena i da nema granice. Zahvaljujem se celoj ekipi filma koja je verovala u uspeh“, izjavio je reditelj i scenarista filma Gordan Matić.

Iako još uvek nije imao srpsku premijeru, film o Radivoju Koraću videla je publika u Litvaniji i Italiji. Ekipa filma “Zlatna levica – Priča o Radivoju Koraću“ nada se da će u narednoj godini i srpska publika imati priliku da pogleda film.



Nagrade su kasno sinoć uručene reditelju filma Gordanu Matiću.

Lista nominovanih filmova po kategorijama na 33. Međunarodnom filmskom festivalu u Palermu može se pogledati na stranici http://www.sportfilmfestival.it/

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: