Sreda, 22.02.2012.

09:05

Kimi smešten u CZ, snimak izručenja

Vođa navijača Partizana Miloš Radisavljević Kimi, koji je juče uhapšen u Makedoniji, izručen je Srbiji i tokom noći je sproveden u Centralni zatvor u Beogradu.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" na optuženičku klupu sešće već u ponedeljak, 27. februara u Palati pravde gde mu se sudi zajedno s još dvadesetak optuženih zbog nereda u kojima je zapaljena Bajrakli džamija u Beogradu, u noći između 17. i 18. marta 2004.

U međuvremenu, makedonska policija je objavila snimak na kome se vidi kako je Radisavljević noćas predat srpskoj policiji. Za vođom navijača Partizana, Srbija je bila raspisala poternicu radi izdržavanje zatvorske kazne.

Makedonska policija je saopštila da je Miloš Radisavljević-Kimi u Makedoniju je ušao u julu prošle godine, regularno sa putnom ispravom, avionom u Ohridu.

MUP Makedonije nema informaciju šta je Radisavljević za to vreme radio u Makedoniji i s kim se družio, rekao je portparol MUP-a Ivo Kotevski na konferenciju za novinare.

Uhapšen je juče popodne u kafiću u centru Skoplja, na osnovu poternice srpske policije, a sinoć je predat srpskim vlastima po hitnom postupku zbog neprijavljenog boravka.

Kotevski je kazao da Radisavaljević pri hapšenju nije pružao otpor, a nakon saslušanja izrečena mu je novčana kazna i zabrana ulaska u Makedoniju u trajanju od pet godina.

Prema navodima srpske policije, akcija hapšenja pripremana je nekoliko dana između MUP-a Srbije i Makedonije. Sa srpske strane granice dočekala ga je policija iz Vranja i transportovala u Beograd.

Podsetimo, Radisavljević je pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu u avgustu 2010. osuđen na 16 meseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja i ugrožavanja sigurnosti Brankice Stanković, autorke "Insajdera", skandiranjem sa tribine stadiona FK Partizana "Otrovna si kao zmija, proći ćeš ko Ćuruvija". Navijači su na tribinama šutirali i udarali u glavu lutku koja je predstavljala autorku Insajdera B92.

Apelacioni sud je 11. jula 2011. godine ukinuo deo presude koji se odnosi na ugrožavanje sigurnosti Brankice Stanković, ali je ostala na snazi kazna od šest meseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja.

Po nalazu Apelacionog suda, reči pesama koje je pevao predstavljaju grubo vređanje ličnosti Brankice Stanković i ugrožavaju spokojstvo građana.

U delu presude koja se odnosi na ugrožavanje sigurnosti Brankice Stanković, naveo je Apelacioni sud, nisu izneti jasni i ubedljivi razlozi zbog kojih se smatra da je Radisavljević izvršio krivično delo na način koji mu se optužnicom stavlja na teret.

Apelacioni sud je naložio ponovno suđenje o tome.

Radisavljević je inače optužen i za paljenje Bajrakli džamije u martu 2004. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: