Kvalitetnije grejanje u školi "Vukašin Marković" u Kragujevcu

Škola za osnovno i srednje obrazovanje "Vukašin Marković" koja je već dugi niz godina imala problem sa grejanjem, izgradnjom novog priključnog toplovoda, dobiće tople učionice i bolje uslove za rad.

Izvor: B92

Subota, 16.01.2021.

16:00

Kvalitetnije grejanje u školi
Foto: Depositphotos, archideaphoto

Prema rečima zaposlenih u Energetici, podstanica koja se trenutno ugrađuje samo za ovu školu, omogućiće pored kvalitetnijeg grejanja i poboljšanje energetske efikasnosti u ovoj obrazovnoj ustanovi. Radove finansira grad Kragujevac, prenosi RTK.

Radovi na toplotnoj podstanici u Školi za osnovno i srednje obrazovanje "Vukašin Marković" su u toku i očekuje se da do kraja nedelje budu završeni.

Ova škola do sada je bila priključena na zajedničku podstanicu, koja nije bila dovoljnog kapaciteta.

U planu je i izgradnja termostatskih ventila unutar objekta, čime će se omogućiti ravnomerna raspodela temperature i smanjenje potrošnje toplotne energije.

Akumulatori toplote omogućiće da se sačuva toplotna energija u situacijama kad, zbog visokih spoljnih temperatura, postrojenje ne mora da radi. Akumulacijom i čuvanjem viška toplotne energije sistem će biti bezbedniji, stabilniji i ekonomičniji.

U školi za osnovno i srednje obrazovanje "Vukašin Marković" planirana je i rekonstrukcija unutrašnje cevne mreže koja je prilično dotrajala, a koja je jedan od osnovnih elemenata postrojenja za daljinsko grejanje.

Postojeće cevi biće zamenjene novim, a ova druga faza radiće se po završetku grejne sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: