Kultura

Ponedeljak, 29.03.2010.

11:00

Vaya Con Dios danas u Sava centru

Popularna belgijska grupa Vaya Con Dios predvođena pevačicom Dani Klein, 3. maja nastupa u Sava centru.

Izvor: B92

Default images

Ovo će biti prvi koncert grupe u Beogradu nakon četiri godine, a nastup sastava koji u svojoj muzici kombinuje soul, džez, romske pesme i klasičnu šansonu, u svom vanfestivalskom serijalu organizuje direkcija Guitar Art festivala.

Grupa Vaya Con Dios je nastala pre dvadeset godina, prvobitno kao trio koji je uglavnom svirao romske pesme među kojima je i čuvena ,,Đelem Đelem".

Ipak, već prvi album i singl postižu vrlo visoke tiraže, dok od drugog albuma ,,Night Owls" (1990) grupa iznenadno postiže veliku međunarodnu slavu i platinaste tiraže, mnogi je smatraju kao muzičko osveženje, a njihov eklektični spoj žanrova postaje popularan širom planete.

Vaya Con Dios su dosad snimali na engleskom jeziku i stekli planetarnu slavu, a publici su ostali omiljeni hitovi ,,What's a Woman", ,,Don't Cry For Louie", ,,Puerto Rico", ,,Just a Friend Of Mine" I pesma ,,Nah Neh Nah".

Pevačica grupe Dani Klein jednom je u šali rekla novinaru da piše na engleskom jer ne želi da se takmiči sa francuskim muzičkim velikanima. Ime benda je ugledala u dokumentarnom filmu o kubanskoj četvrti u Majamiju kada je, u prevodu ,,Idi sa Bogom", bilo ispisano na zidu.

Pored velikog uspeha koji je grupa stekla svojim maštovotim interpretacijama i odličnim koncertima, Dani Klein je odlučila da napusti grupu 1996. godine.

Pauza je trajala do 1999. godine, kada se kao autor vraća kroz rad sa grupom Purple Rose, a nova ploča Vaya Con Dios ,,The Promise’’ izlazi 2004. godine, nakon čega ponovo okupljeni bend kreće na turneju.

Novi album ,,Comme en est venu" je objavljen u oktobru 2009. godine, kompletno je otpevan na francuskom jeziku, a nedavno je prikazan i dokumentarni film ,,Belpop" o fenomenu grupe Vaya Con Dios koji govori o svim uspesima i razvojnom putu ove, pokazalo se izuzetno uticajne grupe.

Ulaznice po cenama od 1.800, 2.400 i 3.200 dinara prodaju se na blagajnama Bilet servisa i Sava centra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

22 h

Podeli: