Kultura

Sreda, 30.10.2013.

16:32

70. strano izdanje knjiga Zorana Živkovića

U Italiji se upravo pojavio roman Zorana Živkovića "Veliki rukopis". Posredi je sedamdeseto strano izdanje proznih knjiga našeg pisca.

Izvor: B92

Default images

"Veliki rukopis" nastavak je Živkovićevog međunarodnog bestselera "Poslednja knjiga" koji je samo u Italiji prodat u više od 30.000 primeraka. Ovo je peta Živkovićeva knjiga koju objavljuje ugledni milanski izdavač "TEA". Povodom promocije ovog romana naš autor gostovaće krajem novembra na prestižnoj književnoj manifestaciji "Book City".

U okviru smotre "Forum Fantastiko" (http://forumfantastico.wordpress.com/2013/10/27/concurso-zoranframes/), koja se krajem novembra upriličuje u Lisabonu, biće dodeljene nagrade na međunarodnom konkursu "ZoranFrejms" za najbolju fotografiju nadahnutu jednom od četiri Živkovićeve knjige koje su se do sada pojavile u Portugaliji: Biblioteka (više izdanja), Poslednja knjiga, Pisac u najam i Sedam dodira muzike. Početkom naredne godine "Kavalo de fero", jedan od vodećih portugalskih izdavača, objaviće i petu knjigu našeg pisca – Veliki rukopis.

Najzad, na samom početku 2014. u Parizu izlazi francuski prevod Živkovićevog Pisca u najam kod "Galaade". Kako ovaj uvaženi izdavač namerava da nastavi da objavljuje knjige našeg autora, ovim povodom biće upriličena Živkovićeva turneja po Francuskoj.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: