Tehnopolis

Sreda, 01.04.2009.

00:40

Besplatan kurs za programere Rationala

IBM u okviru Akademske inicijative za System z od utorka 31. marta do petka 3. aprila održava kurs Rationala na Matematičkom fakultetu u Beogradu.

Izvor: Mikro

Izvor: B92

Default images

Na kurs su pozvani ne samo studenti sa Matematike već i sa ostalih fakulteta, kao i njihovi profesori i asistenti. Uz to, drugu polovinu pozvanih sačinjavaju IBM-ovi korisnici iz velikih preduzeća koja upotrebljavaju njegove centralne (mejnfrejm) računare. Učešće je potvrdilo šest fakulteta i osam preduzeća.

IBM Academic Initiative je program kroz koji IBM fakultetima širom sveta obezbeđuje širok spektar resursa i podršku kako bi pomogao obrazovanje studenata u veštinama zasnovanim na otvorenim standardima koje će im trebati u trci za svojim mestom u večito promenljivom svetu informacionih tehnologija.

Ovim programom IBM želi da doprinese i smanjenju efekata ekonomske krize. Veliki računar koji može da nosi desetine i stotine Windows servera (pored postojećih za Linux i Solaris) svakako smanjuje troškove održavanja i električne energije za rad servera i njihovo hlađenje. Besplatan kurs programiranja i okupljanje IT stručnjaka i studenata na jednom mestu na duge staze može da ima sličan rezultat.

Kurs se održava na Matematičkom fakultetu u sali 718 na IV spratu svakog dana od 14.00 do 20.00.
Predavač je Gisele Consoline iz ogranka Rational Technical Sales, IBM CEMEA. Predavanja će biti na engleskom jeziku.

31. mart – Essentials of Visual Modeling with UML 2.0
1–2. april – Essentials of Rational Unified Process v7.0
3. april – Discovering the Value of Model-Driven Development Using IBM Rational Software Architect

Organizatori kažu da kafa i napici nisu obezbeđeni, ali dobro obavešteni izvori tvrde da se ispred sale nalazi aparat sa napicima – ponesite sitniš vi koji ulazite!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: