Srbija

Subota, 27.08.2022.

10:40

"Malo ko u Evropi ima dobrog ministra finansija kao što ima Srbija"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će Siniša Mali i u novoj vladi imati važnu ulogu i biti jedan od potpredsednika vlade.

Izvor: B92.net

foto: Ministarstvo finansija

Na pitanje da li na koju će funkciju obavljati Siniša Mali, tačnije da li će ostati i ministar finansija, on je istakao da je to pitanje za mandatara Vlade Srbije, odnosno Anu Brnabić.

"Ja mislim da malo ko u Evropi ima takvog ministra finansija kao što je Siniša Mali", rekao je predsednik i dodao da zahvaljujući tome i disciplinovanom ponašanju NBS mi možemo da platimo sve ono što nam dolazi na naplatu u narednom periodu.

“Između ostalog, zahvaljujući i tome, kao i disciplinovanom ponašanju Narodne banke Srbije, i celoj fiskalnoj politici Vlade, mi razmišljamo da ovo sve platimo što sam vam pokazivao. Mandatar je taj koji će da vodi razgovore o članovima Vlade, ja ću biti samo neko koji će da glasa za ili protiv u stranačkom forumu", izjavio je.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

17 h

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: