Ponedeljak, 20.01.2020.

13:47

Policija traži izručenje poslanika Zelenih

Bečka policija zatražila je od austrijskog parlamenta izručenje dvaposlanika iz stranke Zelenih, jer nisu platili novčane kazne koje su protiv njih izrečene.

Izvor: Tanjug

Policija traži izručenje poslanika Zelenih
Foto: Getty images/ Johhanes Simon / Staff

Policija, prema pisanju bečkog dnevnika "Esterajh", traži Davida Sstegmilera i Mišela Rejmona, koji je do skoro bio poslanik u Evropskom parlamentu.

Policija je u dva pisma, jedno od 30. decembra i drugo od 9. januara, od parlamenta zatražilo da dobije mogućnost delovanja protiv ova dva poslanika.

Rejmon nije platio kaznu u visini od 150 evra, a Sstegmiler kaznu od 100 evra.

Rejmon je novčanu kaznu dobio izrečenu zbog kršenja Zakona o okupljanju.

Prilikom jedne neodobrene blokade ispred postrojenja naftne kompanije OMV u Beču 26. septembra, policajci su bili prinuđeni da ga "odnesu" sa mesta protesta.

Štegmiler je kažnje za ilegalno penjanje na jedan građevinski kran ispred parlamenta, istog dana.

I njega su, kako se navodi u izveštaju policije, čuvari reda morali da odnesu.

Zanimljivo je da je u toj protestnoj akciji učestvovala aktuelna ministarka infrstrukture Leonore Gevesler, koja je sa Sstegmilerom bila na kranu, o čemu svedoče fotografije postavljene na tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: