Sreda, 10.09.2014.

15:51

Bugarski tajkun se krije u Srbiji?

Drugi najbogatiji Bugarin Cvetan Vasilev navodno se krije u Srbiji, ali za sada nema potvrde tačnosti tih informacija.

Izvor: B92

Default images

Drugoplasirani državljanin Bugarske prema Forbsovoj listi bogatih je na poternici u domovini zbog pronevere.

Vasilev je, navodno, iz svoje zemlje pobegao nakon što je izazvao najveću bankarsku krizu, a blokirani su mu računi s 3,7 milijardi dolara.

Bugarska je za njim raspisala Interpolovu poternicu. Vasilev je vlasnik Srpske fabrike stakla, a mediji pišu da je viđen u Paraćinu.

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da nema informaciju da je Vasilev u Srbiji.

“Niko mi još uvek nije postavio to pitanje niti mi je iko doneo takvu informaciju. Ali, ako postoji za bilo kojim licem Interpolova poternica, Ministarstvo Srbije je u obavezi da sarađuje, kao što smo to imali i u slučaju Milićeva, prema kojem je Kina postupala na osnovu naše crvene poternice. Tako ćemo i mi izvršavati svoje obaveze koje imamo u skladu sa sporazumom koji smo potpisali ili ratifikovali“, rekao je Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dogovor je pao: Stvara se "zid"

Poljska, Finska, Norveška i baltičke zemlje postigle su dogovor o stvaranju "zida od dronova" kako bi zaštitile svoje granice pomoću bespilotnih letelica.

14:25

25.5.2024.

1 d

Podeli: