Kosovo 6

27.05.2024.

13:17

Petković: Pridruženo članstvo u Parlamentarnoj skupštini NATO nagrada Prištini za teror nad Srbima na KiM

Prijem tzv. Kosova kao pridruženog člana Parlamentarne skupštine NATO ogolio je svu politiku dvostrukih aršina Zapada koji je još jednom nagradio svoje čedo za sva kršenja sporazuma i teror nad srpskim narodom na KiM, izjavio je direktor Kancelarije za KiM.

Izvor: B92

Petković: Pridruženo članstvo u Parlamentarnoj skupštini NATO nagrada Prištini za teror nad Srbima na KiM
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

Podeli:

On je, povodom današnje odluke Parlamentarne skupštine NATO da skupština tzv. Kosova dobije status pridruženog člana, postavio pitanje kakve su to sankcije Zapada protiv Prištine kada je tzv. Kosovo tokom tih sankcija dobilo viznu liberalizaciju, učestvuje na svim međunarodnim skupovima i napreduje ka određenim međunarodnim organizacijama, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

"Da li su unapređenim statusom pridruženog člana u Parlamentarnoj skupštini NATO Kurti i Priština nagrađeni za upucavanje Srećka Sofronijevića, Dragiše Galjka, braće Stefana i Miloša Stojanovića? Da li su ovaj status zaslužili zbog godišnjice nasilnog upada i preuzimanja opština na severu KiM, koje drže protivno volji većinski srpskog naroda na severu koji danonoćno maltretiraju i obespravljuju ili možda taj status zaslužuju time što 12 meseci zabranjuju ulazak srpske robe na KiM? Da li je odbijanje Prištine da više od 11 godina ne formura ZSO zapravo zasluga za status pridruženog člana u PS NATO?", naglasio je Petković.

Ukazao je da je jasno kao dan da teror premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nailazi na otvorenu podršku moćnih sila koje su spremne da zažmure na sva nepočinstva režima u Prištini, ukoliko to odgovara njihovim geopolitičkim ciljevima.

"Kao što smo na delu videli da nikakve garancije ni EU ni NATO ne važe kada su Srbi u pitanju, tako svedočimo još jednom sunovratu vrednosti zarad nečijih geopolitičkih interesa na prostoru Zapadnog Balkana. Svedoci smo kako mnogi, naročito u poslednje vreme, vrše snažan pritisak na Srbiju i srpski narod, jer jasno je da je jaka Srbija na čelu sa Aleksandrom Vučićem trn u oku brojnim zapadnim moćnicima", naveo je Petković.

Dodao je da je srpski narod pretrpeo mnogo u svojoj istoriji, ali da nikada nije dozvolio da mu, kako je naveo, "prodaju rog za sveću, pa neće ni sada".

"Prozreli smo itekako ove igre Kurtija i Zapada i sigurno nećemo nasesti na njih. Naše je da čuvamo mir i srpski narod na Kosovu i Metohiji i to ćemo nastaviti da činimo koliko god okolnosti bile teške", istakao je Petković.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

20 h

Svet

Putine, ponižen si

Tri ruska sistema zemlja-vazduh koja je trebalo da štite Krim uništena su za svega nekoliko minuta u baražu projektila američke proizvodnje.

7:52

17.6.2024.

1 d

Podeli: