Nedelja, 27.07.2014.

11:36

Ciklon "Luka" doneo nevreme HR

Nakon Italije i Slovenije, ciklon "Luka" je doneo nevreme i u Hrvatsku, posebno na severnoj polovini Jadrana, kao i u zapadnim delovima unutrašnjosti.

Izvor: Tanjug

Default images

Prve padavine zahvatile su severni Jadran i najzapadnije delove unutrašnjosti sredinom dana, nakon suvog jutra i prepodneva, preneo je portal Index.hr.

U kasnim popodnevnim i večernjim satima na severnom Jadranu, kao i u zapadnim i centralnim delovima unutrašnjosti, grmljavina i pljuskovi bili su sve češći i intenzivniji, a često je bilo i grada, kao i većih količina kiše u kratkom vremenu koje su stvorile bujice, piše Krometeo.

Kasnije su pljuskovi sa grmljavinom zahvatili i Slavoniju, severne delove unutrašnjosti i sever Dalmacije.

Hina je javila da je snažno nevreme praćeno kišom i gradom posle 16 sati zahvatilo podvelebitsko primorje i Podgorje, a vodena bujica poplavila je više šatora u tamošnjim kampovima.

Problema je bilo i na zagrebačkom području.

Delovi grada i okoline bili su poplavljeni pa je bilo više intervencija vatrogasaca i komunalaca zagrebačkog Holdinga.

U naselju Dubrava na istoku Zagreba je vetar s jedne kuće odneo krov, a u Sesvetskom Kraljevcu je došlo do poplave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: