Sreda, 02.07.2014.

11:01

Tači: Poštujem odluku Ustavnog suda

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je da će poštovati presudu Ustavnog suda Kosova da mandatara za sastav Vlade Kosova dobija partija sa najviše glasova.

Izvor: FoNet, Blic

Default images

S druge strane, prištinska štampa piše da pokret Samoopredeljenje očekuje da Tači neće dobiti treći mandat.

"Upravo sam dobio presudu Ustavnog suda Republike Kosovo u kojoj se kaže da pobednik izbora dobija mandat da sastavi vladu u skladu sa Ustavom i Zakonom o parlamentarnim izborima i u kojoj se precizira način i rok za pravljenje vlade", rekao je on, a prenosi Fonet.

Tači je na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk napisao da u potpunosti poštuje presudu Ustavnog suda Kosova. Pokret Samoopredeljenje saopštio je povodom odluke Ustavnog suda Kosova o mandataru da je siguran da Tači neće dobiti treći mandat, prenela je Tribuna.

"Nijedna od četiri albanske stranke u parlamentu neće se priključiti Demokratskoj partiji Kosova i Hašimu Tačiju u vladi. Ponovo ističemo da je sprečavanje starog režima da nastavi da vlada dobra vest za Kosovo", navelo je Samopredeljenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: