Sreda, 25.06.2014.

20:54

Moskva: Prikupljeno je 300.000 evra

Na donatorskoj konferenciji u Moskvi prikupljeno je gotovo 300.000 evra i jedan ultrazvučni aparat, za saniranje posledica poplava u Srbiji.

Izvor: Beta

Default images

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, konferenciji je prisustvovao i ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić.

Ministarstvo odbrane Rusije doniralo je Srbiji deset pumpi velikog pritiska, deset cisterni za vodu, kao i 250 termosa od 50 litara za vodu.

Posle sastanka sa ruskim privrednicima, najavljena je donacija Kosjeriću od 100.000 evra, kao i izgradnja 17 kuća za Obrenovac ili kupovina nameštaja i inventara za sve škole u toj beogradskoj opštini.

Ministar Gašić je u ime Vlade Srbije zahvalio na pomoći građanima i rukovodstvu Rusije, kao i srpskim građanima koji rade u toj zemlji.

Ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić takođe je zahvalio svima koji su pokazali solidarnost sa Srbijom i sakupili 53 tone humanitarne pomoći.

Donatorskoj konferenciji prisustvovali su i zamenik predsednika Saveta Federacije Rusije Aleksandar Trošin, zamenik ministra odbrane Anatolij Antonov, kao i predstavnici velikih ruskih kompanija, poput "Gasproma", "Lukoila" i "Ruske železnice".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: