Utorak, 18.06.2013.

16:21

Snoudenov otac: Sine, dođi kući

Otac Edvarda Snoudena, bivšeg radnika CIA koji je razotkrio tajne obaveštajnih službi SAD, pozvao je sina da "izađe pred lice pravce i ne počini delo izdaje".

Izvor: B92

Default images

"Nadam se, molim se i tražim od tebe da ne odaš tajne zbog kojih bi mogao da budeš optužen za izdaju", rekao je Lon Snouden za američku TV mrežu Foks.

On je zatražio od sina da prestane da se skriva u Hongkongu i da "izađe pred lice pravde".

"Više bih voleo da mi sin bude zatvorenik u SAD, nego slobodan čovek u zemlji koja nema slobode kao što su naše", rekao je Snouden stariji, prenosi BBC.

On je istakao da je njegov sin "čovek od principa", ali ga je zamolio da dobro odmeri šta će sledeće uraditi.

"Znam da si svoj čovek i da ćeš uraditi ono što misliš da je potrebno uraditi. Ne znam šta si sve video, ali dobro odmeri svoje naredne poteze i nemoj da otkrivaš više informacija", naveo je otac trenutno najpoznatijeg svetskog uzbunjivača.

On je dodao da je "tužan" zbog odluke svog sina, ali je i kritikovao mere američkih vlasti, prisluškivanje telefona i praćenje podataka na internetu.

"Ne želim da čitaju moje mejlove. Ako kažemo da moramo da žrtvujemo svoje slobode zbog pretnje terorizma, onda su teroristi već pobedili", smatra Snouden stariji.

Na drugoj strani, Edvard Snouden je već poručio da će se boriti protiv svakog pokušaja da bude izručen u SAD.

"Američke vlasti su, kao i u svim slučajevima uzbunjivača ranije, odmah, potpuno predvidljivo, uništile svaku mogućnost fer suđenja kod kuće, otvoreno me optužujući za izdaju", naveo je 29-godišnjak odgovarajući na pitanja na sajtu "Gardijana".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: