Promo

22.05.2024.

10:39

Šta je poznate ujedinilo u jednom videu? Ovo je kampanja o kojoj bruji cela Srbija

Profesori, pevači, glumci, sportisti, influenseri i druge uticajne ličnosti, glavni su akteri videa o kojem bruji cela Srbija.

Izvor: B92.net

Šta je poznate ujedinilo u jednom videu? Ovo je kampanja o kojoj bruji cela Srbija
Promo

Podeli:

Naime, u videu u kojem su dali javnu podršku Mileni Radulović i još 14 devojaka koje više od tri godine čekaju na presudu, ujedinili su se poslavši snažnu poruku – hajde da nam svima bude važno, hajde da žrtve na suđenjima ne prolaze kroz ponovnu traumatizaciju.

Ovaj video pokazuje surovu stvarnost  - zastrašujuća pitanja koja im je tokom svakog ročišta postavljao advokat optuženog. Na taj način, posle svakog ročišta, devojke su naterane da ponovo oživljavljavaju najdublja i najbolnija sećanja, i to u prisustvu porodice, prijatelja i celokupne javnosti. Od njih 15, sedam prolazi kroz sudski proces.

Pitanja koja su devojkama postavljana na suđenju lede krv u žilama, a samo neka od njih se mogu čuti i u videu: Zašto niste snažno stegli zube da sprečite da vam gurne jezik u usta? Koliki on to jezik ima kad ste ga uz navodno protivljenje osetili duboko u grlu? Kako je mogao u tom položaju da penetrira u vas kada su vama skupljene noge?

Promo

Kampanja nazvana 1236 dana ima za cilj da osnaži javnost i utiče na pozitivne promene u društvu. Ovaj simboličan naziv predstavlja broj dana koji je prošao od momenta prijave, do poslednjeg ročišta, na kojem i dalje nije donesena presuda. Pre lansiranja samog videa, postavljeni su bilbordi koji su intrigirali Beograđane sedam dana, a na kojima su se odbrojavali dani do još jednog ročišta u nizu koje nije urodilo plodom.

U kampanji su učestvovali: Vesna Stanojević, Nataša Bekvalac, Seka Aleksić, Mihail Dudaš, Jelisaveta Orašanin i mnogi drugi.

Postavljali su pitanja na koja ne možemo i ne želimo da zamislimo, da ikada odgovaraju naše sestre, ćerke, majke ili devojke.

Podeli:

Možda vas zanima

Svet

Rusi lažu, Su-57 je beskoristan?

Vest da su ukrajinske oružane snage oborile ruski Su-57 predstavljena je kao “čudo”, ali sve je više onih koji tvrde da je ta letelica beskorisna.

13:53

19.6.2024.

1 d

Podeli: