Ponedeljak, 25.04.2005.

16:43

Slučaj "Erikson": Ništa da se doda

Portparol DSS-a Andreja Mladenović kaže da ne zna detalje afere o mitu, koji je firma "Erikson" navodno dala Miroljubu Labusu.

Izvor: B92

Default images

"Nisam najsigurniji šta je sve tu u pitanju", kaže Mladenović i dodaje da ukoliko ima indicija da je neko primio mito, tužilac te navode treba da ispita. Mladenović, ipak, zaključuje da je reč o nameri da se u javnosti stvori utisak da je Vlada Srbije opterećena finansijskim aferama, a da njih, kako kaže, "nije ni bilo, niti će ih biti".

Potpredsednik Vlade Miroljub Labus rekao je u Leskovcu da je reč o političkom obračunu: "Mogu prosto, politički, da kažem da je zadatak Vlade da radi, a zadatak opozicije da obara Vladu, pa ćemo videti u parlamentu ko će da uspe u tome. Ono što mene lično pogađa to je što se jedna porodična prilika zloupotrebljava u političke svrhe, ali to je stvar političkih protivnika. Prema tome, nema tu ništa novo ni da se doda ni da se oduzme."

Podsetimo, prema pisanju švedskih medija, kompaniju za telekomunikacije "Erikson" potresa velika afera, jer je otkriveno da je na tajne bankarske račune u inostranim bankama isplaćeno oko 356 miliona evra, a da je izvesna suma u leto 2000. isplaćena i jednom političaru iz Srbije. Švedski listovi tvrde da je reč o opozicionom političaru, koji je 2000. dobio ministarsko mesto u Vladi SRJ i da i dalje ima važno mesto u sadašnjoj Vladi Srbije. Švedska štampa, međutim, nije navela ime tog političara, a povodom toga oglasila se Milica Labus, ćerka Miroljuba Labusa, koja je objasnila da je od "Eriksona" za magistarske studije dobila 12.000 dolara, ali da ta sredstva nije dobila zahvaljujući svome ocu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: