Petak, 20.02.2004.

17:31

Još bez rezultata istrage o grobnici kod Kladova

Izvor: B92

Default images

Ni posle četiri meseca otkako je Specijalno tužilaštvo za ratne zločine preuzelo predmet "Petrovo Selo" od Okružnog tužilaštva u Negotinu, nema zvaničnih rezultata istrage o masovnim grobnicama pronađenim 2001. godine kod Kladova. U njima su, među 77 tela kosvskih Albanaca, tada pronađeni i posmrtni ostaci američkih državljana braće Bitići.

Svedoci koji su svoje iskaze dali pred istražnim sudijom u Kladovu, ponovo su ispitani, a u Tužilaštvu nam je rečeno da se još postupa u ovom predmetu. Na slučaju braće Bitići, ubijenih 1999. na policijskom poligonu u Petrovom Selu, intenzivno rade i agenti FBI. Fatos Bitići došao je iz Njujorka u Beograd kako bi se lično uverio u tok istrage o ubistvu njegove braće. On navodi visoke funkcionere policije, Vlastimira Đorđevića i Gorana Radosavljevića, kao nalogodavce zločina, a kako nam je rekao, tužilaštvu su poznata i imena neposrednih izvršilaca: "Istraga je završena i sad čekamo kada će biti suđenje. Ja sam član porodice, hoću da znam sve o tome šta se desilo. Vučković Milan, i taj Miroslav, oni su znali gde su braća Bitići", rekao je Fatos Bitići.

Podsetimo, opštinski sud u Kladovu podneo je zahtev o određivanju pritvora bivšem načelniku Javne bezbednosti MUP-a Srbije, Vlastimiru Đorđeviću, pod sumnjom da je organizovao transport braće Bitići iz zatvora u Prokuplju u Petrovo selo. Đorđević je u bekstvu, a za njim je raspisana poternica.

Razgovor sa Fatosom Bitićijem emitovaćemo u emisiji "Katarza" koja je na programu Radija B92 u subotu u 9.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

22 h

Podeli: