Četvrtak, 31.08.2006.

07:27

Mobi 63 postaje Telenor d.o.o

Norveška kompanija Telenor danas zvanično preuzela kompaniju Mobi 63.

Izvor: B92, Beta

Default images

Telenor je Mobi 63, uz licencu za drugog mobilnog operatera u Srbiji, kupio krajem jula za 1,513 milijardi evra. Budžet Srbije bogatiji je za 1,155 milijardi evra. Ugovor o preuzimanju Mobija 63 u Beogradu su potpisali ministar finansija Mlađan Dinkić i potpredsednik Telenora za centralnu i istočnu Evropu Jan Edvard Tigesen.

Mobi 63 promeniće ime u Telenor d.o.o, najavio je novi generalni direktor te telekomunikacione firme Stajn Erik Velan. On je rekao da će na početku poslovanja u Srbiji ta kompanija biti usmerena na proširenje usluga i uvođenje novih proizvoda, a da će se kasnije posvetiti povećanju broja korisnika. "Telenor će preneti svoj način poslovanja u preuzetu kompaniju", kaže Velan i dodaje da će i neki od proizvoda koje ima Mobi 63 biti plasirani na stranim tržištima.

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je, na svečanosti primopredaje u Beogradu, da je dolaskom Telenora Srbija dobila licencu za nova ulaganja velikih kompanija, a da su investicije u telekomunikacioni sektor izuzetno bitne jer su znak ubrzanog razvoja zemlje.

Premijer Vojislav Koštunica je rekao da je investicija Telenora jasna poruka svim stranim ulagačima koliko bezbedno i perspektivno mogu da se osećaju u Srbiji i da će to biti pokretač razvoja privrede i rasta standarda građana.

Posle prodaje kompanije Mobi 63 očekuje se da će doći do ubrzanih promena u mobilnim komunikacijama u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: