Utorak, 27.03.2012.

14:27

I dalje bojkot na Brnjaku i Jarinju

Kosovski Srbi i danas masovno bojkotuju prelaze jer su na njima kosovski zvaničnici, iako su oni otvoreni za "komercijalni i nekomercijalni saobraćaj".

Izvor: Beta

Default images

Kamioni kojima se prevozi roba i dalje idu alternativnim putevima i zaobilaze zvanične prelaze, uprkos Euleksovom jučerašnjem saopštenju.

Građani koji su prelazili administrativnu liniju alternativnim pravcima kažu da će to činiti i ubuduće jer ne žele da prođu kontrolu kosovskih carinika i pograničnih policajaca koji su na Jarinju i Brnjaku uz Euleks.

Načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković rekao je da Euleks "treba da se vrati svom izvornom mandatu i da ne treba da vrši propagandu u ima takozvane kosovske vlade".

"Šef pregovaračkog tema Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović je jasno rekao da pitanje naplate carine nije regulisano i
nije bilo tema pregovora u Briselu i da o ovoj temi treba razgovarati u nekom narednom periodu", rekao je Nedeljković.

Načelnik okruga je dodao da se "stiče utisak da se Euleksu žuri i da u ovoj misiji žele da se dodvore kosovskoj vladi i da nešto urade na severu Kosova i Metohije". Prema njegovim rečima, najbolje bi bilo da se Euleks ostavi propagande i bude statusno neutralan.

Posle zatvaranja jednog od alternativnih puteva u blizini prelaza Jarinje, putnički saobraćaj se delimično odvija preko administrativnih prelaza, dok veliki broj vozača i dalje koristi zaobilazne zemljane puteve.

Slična je situacija i u Ibarskom Kolašinu, gde osim retkih pojedinaca, ostali vozači koriste alternativne puteve i zbog prisustva kosovskih carinika i pograničnih policajaca bojkotuju administrativni prelaz Brnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: