Ponedeljak, 26.01.2015.

00:47

SB od ID traži oslobađanje taoca

Savet bezbednosti UN oštro je osudio ubistvo japanskog taoca i pozvao Islamsku državu na momentalno puštanje drugog Japanca kog su zarobili.

Izvor: Tanjug

Default images
ID je držala dva taoca iz Japana, a u subotu je pogubila jednog, na slici desno (Foto: Beta/AP)

Svih 15 članica Saveta osudilo je "brutalnost i kukavički postupak" ID, čiji su pripadnici odrubili glavu nesrećnog Japanca, prenosi AFP.

"Ovaj zločin je još jedno tragično upozorenje na rastuću opasnost s kojom se ljudi, uključujući i novinare, svakodnevno susreću u Siriji", stoji u saopštenju Saveta bezbednosti, u kojem se takođe naglašava da je ID odgovorna za hiljade zloupotreba protiv sirijskih i iračkih građana i da izvršioci tih terorističkih akata moraju da budu izvedeni pred lice pravde.

Osim trenutnog oslobađanja drugog japanskog taoca Kendžija Gotoa, SB zahteva i oslobađanje svih drugih talaca koje drži ID, ali i Front Al-Nusra i sve druge grupe i pojedinci u sprezi sa al-Kaidom.

Petnaest članica Saveta bezbednosti naglašava da "ID mora da bude poražena a... netolerancija, nasilje i mržnja za koje se ona zalaže moraju da budu iskorenjeni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: