Utorak, 21.02.2012.

16:18

Radisavljević predat Srbiji

Makedonske vlasti isporučile su Srbiji jednog od vođa Partizanovih navijača Miloša Radisavljevića Kimija, koji je ranije danas uhapšen u Skoplju, saznaje B92.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Uhapšeni Radisavljević predat je oko 19 sati srpskoj policiji na graničnom prelazu Tabanovci.

Jedini prekršaj koji mu se u Makedoniji stavljao na teret bio je prekoračenje boravka, zašta je Radisavljević novčano kažnjen, saznaje B92. On je na makedonsko- srpskoj granici predat policajcima PU Vranje.

Ministarka pravde Snežana Malović potvrdila je za B92 da je u toku deportacija Radisavljevića za Beograd. Malovićeva je izjavila da će Radisavljević tokom večeri biti smešten u Centralni zatvor u Beogradu.

Kako B92 saznaje, akcija hapšenja pripremana je nekoliko dana između Mupa Srbije i Makedonije. On je bio pod zaštitom bratskih navijačkih grupa u Skoplju, kretao se slobodno, ali je bio praćen. Pomagali su mu navijači Vardara, poznati pod imenom "Komiti". Inače, za Radisavljevićem je juče raspisana međunarodna poternica radi izdržavanja četvoromesečne zatvorske kazne.

Ministar policije Ivica Dačić je rekao da je Radisavljević uhapšen u kafiću (Kale) u centru Skoplja oko 14 časova, u saradnji srpske i makedonske policije, kao i da je njegov identitet potvrđen na osnovu fotografija i priznanja. Ministar policije potvrdio je Tanjugu da je Radisavljević predat večeras srpskoj policiji.

Radisavljević je pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu u avgustu 2010. godine osuđen na 16 meseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja i ugrožavanja sigurnosti Brankice Stanković, skandiranjem sa tribine stadiona FK Partizana "Otrovna si kao zmija, proći ćeš ko Ćuruvija".

Navijači su na tribinama šutirali i udarali u glavu lutku koja je predstavljala autorku Insajdera B92.

Apelacioni sud je 11. jula 2011. godine ukinuo deo presude koji se odnosi na ugrožavanje sigurnosti Brankice Stanković, ali je ostala na snazi kazna od šest meseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja.

Po nalazu Apelacionog suda, reči pesama koje je pevao predstavljaju grubo vređanje ličnosti Brankice Stanković i ugrožavaju spokojstvo građana.

U delu presude koja se odnosi na ugrožavanje sigurnosti Brankice Stanković, naveo je Apelacioni sud, nisu izneti jasni i ubedljivi razlozi zbog kojih se smatra da je Radisavljević izvršio krivično delo na način koji mu se optužnicom stavlja na teret.

Apelacioni sud je naložio ponovno suđenje o tome.

Radisavljević je inače optužen i za paljenje Bajrakli džamije u martu 2004. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: