Utorak, 19.09.2017.

08:53

Iračke vlasti poslale policijske snage u Kirkuk

Iračke vlasti poslale su tokom noći policijske snage u severni irački grad Kirkuk da bi sprečile etničke sukobe.

Izvor: Tanjug

Iračke vlasti poslale policijske snage u Kirkuk

Strahuje se da bi ti sukobi mogli da izbiju pred održavanje planiranog referunduma o kurdskoj nezavisnosti, javlja Rojters pozivajući se na izjave lokanlih žitelja.

Kurdske snage bezbednosti i gradska policija uspostavili su kontrolne punktove širom grada nakon što je jedan Kurd ubijen u sukobu sa pripadnicima obezbeđenja Turkmenske partije u Kirkuku, preneo je Rojters. U sukobu su povređena još dva Kurda i jedan Turkmen, pripadnik obezbeđenja.

Do sukoba je došlo kada se konvoj Kurda, koji su proslavljali održavanje referenduma i nosili kurdske zastave, dovezao do kancelarije Turkmenske partije, naveli su bezbednosni izvori.

Vrhovni sud Iraka naredio je juče obustavu priprema za referendum o nezavisnosti iračkog Kurdistana 25. septembra, kako bi istražio da li bi to glasanje bilo u skladu s ustavom, preneo je AFP.

"Vrhovni sud je izdao naredbu o obustavi organizovanja referenduma zakazanog za 25. septembar... dok se ne ispitaju žalbe koje je primio u vezi sa neustavnošću plebiscita", navedeno je u saopštenju suda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: