Nedelja, 16.03.2014.

23:28

Koštunica: Devedesete pomoću Zapada

Lider DSS Vojislav Koštunica rekao je da su rezultati njegove stranke razočaravajući, a da sastav skupštine neodoljivo podseća na devedesete godine.

Izvor: B92

Default images

"Okolnosti na ovim izborima se ne mogu nazvati normalnim, već nemogućim", rekao je Koštunica.

Lider DSS je rekao da se politička mapa u Srbiji nesumnjivo promenila i da podseća na devedesete, sa izuzetkom toga da su dva glavna aktera promenila mesta i "to uz svesrdnu pomoć zapadnih sila".

"Uticaj Zapada na unutrašnje stvari Srbije jak je i netransparentan od 2008. godine", rekao je Koštunica.

Ističući kao pozitivnu stvar rezultat u Beogradu, gde je DSS osvojila odbornička mesta, Koštunica je rekao da kada je reč o većini u parlamentu, njoj doprinela agresivna i skupa kampanja.
Foto: Tanjug
"Ona je vođena i pre početka izborne kampanje, a javnost treba da sazna podatke o tome kako je finansirana. Bilo je tokom kampanje telefonskih poziva, pretnji, a moramo se ozbiljno zamisliti nad time da skoro polovina birača nije izašla na birališta, a to sigurno nisu oni koji bi podržali sadašnju vlast", rekao je Koštunica.

Bivši premijer Srbije je dodao da su takvoj kampanji doprineli i mediji, "koji su se svrstavali bez ostatka vladajućoj većini".

"Ova vlast je doprinela daljem propadanju Srbije, a siguran sam da će je sada sa ovom većinom uništiti. Borićemo se da volja većine da ne preraste u tiraniju većine", rekao je Koštunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: