Utorak, 10.01.2017.

07:25

NATO podržava Izetbegovićeve namere u vezi s Danom Srpske

Komandantkinja Štaba NATO u BiH Žizel Vilc pretpostavlja da će Ministarstvo odbrane BiH istražiti učestvovanje pripadnika OS BIH u obeležavanju Dana RS.

Izvor: Beta

NATO podržava Izetbegovićeve namere u vezi s Danom Srpske
Thinkstock

Konstatujući da je upoznata da su pripadnici Oružanih snaga BiH prisustvovali aktivnostima u Banjaluci u raznim svojstvima, Vilc je izrazila očekivanje da će Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH adekvatno odgovoriti na ishod istrage o tom slučaju, preneli su sarajevski mediji.

Ministarstvo odbrane BiH ranije je saopštilo da će ustanoviti pod kojim okolnostima i kako je kroz lanac komandovanja i ostale funkcionalne nadležnosti došlo do učešća i postrojavanja pripadnika OS BiH na obeležavanju 9. januara, Dana RS u Banjaluci, i da će o tome izvestiti Predsedništvo BiH.

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović je najavio da će zatražiti da se utvrde sve činjenice u vezi s angažmanom pripadnika Oružanih snaga BiH u okviru obeležavanja Dana RS.

Treći pešadijski Republika Srpska puk juče i danas postrojen je u Banjaluci i predao je raport predsedavajućem Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću.

Pripadnici Oružanih snaga BiH danas su, po naredbi Ivanića, ostali na Trgu Krajine u Banjaluci, ali nisu učestvovali u parade povodom Dana republike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: