Petak, 06.11.2015.

14:14

"Ukidanje Severne Mitrovice će ostati samo želja"

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić izjavio je da Agim Bahtiri pokušava da prikrije svoj neuspeh predlažući ukidanje opštine sa srpskom većinom.

Izvor: Tanjug

Default images

O navodnom etničkom čišćenju govori gradonačelnik koji u svom gradu nema, ni slovom ni brojkom, nijednog Srbina osim sveštenika koji se nedavno vratio u hram Svetog Save u južnoj Mitrovici, a koji su Albanci spalili 2004. godine, rekao je Rakić.

Ovakve izjave služe da bi se skrenula pažnja sa osnovnih problema sa kojima se suočavaju Albanci, a to je pre svega loša ekonomska situacija, ali i činjenica da njihov gradonačelnik nije do sada uradio ništa da takvo stanje popravi, rekao je Rakić u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

"Gradonačelnik Bahtiri bi, ako obiđe pravoslavno groblje u njegovoj opštini na kojem je gotovo 80 odsto nadgrobnih spomenika porušeno i oskrnavljeno, mogao lako da nađe tragove onoga o čemu ovih dana govori, a to je etničko čišćenje i nehuman odnos i prema živima i prema mrtvima", poručio je Rakić.

Gradonačelnik Severne Mitrovice apelovao je na sve da se uzdrže od zapaljivih izjava koje mogu da destabilizuju situaciju i izazovu nesagledive posledice u gradu gde još uvek nema dogovora o razgraničenju dve opštine.

"Želja da se ukine opština Severna Mitrovica u kojoj su Srbi većina, ostaće samo želja pojedinaca koja ne bi ni bila važna toliko da se oni ne nalaze na odgovornim funkcijama. Severna Mitrovica je jedina istinski multietnička opština i sredina na Kosovu", poručio je Rakić.

Gradonačelnik Mitrovice Agim Bahtiri predložio je ukidanje opštine sa srpskom većinom Severna Mitrovica kako bi se, kako je naveo, "sprečilo etničko čišćenje Albanaca".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: