Vulin: Srpske institucije ostaju

Direktor Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin kaže da nema odustajanja od institucija Srbije na severu pokrajine i da će se nastaviti s njihovim finansiranjem.

Izvor: Beta

Subota, 09.02.2013.

22:57

Default images

"Mi ćemo nastaviti da finansiramo sve što postoji. Plate i socijalna davanja će stići prvog, računi za struju će stići i sve ono što čini normalan život, nastaviće se", rekao je Vulin za jagodinsku televiziju "Palma plus".

On je rekao da Srbija neće dati sever Kosova za datum početka pregovora o pridruživanju EU.

"Ne zato što smo ja i ova vlada velike patriote, već to nije moguće. Ja se nadam da će naši evropski prijatelji to razumeti i da neće to ni tražiti", rekao je Vulin.

On je ocenio da bi ukidanjem srpskih institucija nastao egzodus preostalih Srba, dok oni koji ostanu u pokrajini ne bi imali od čega da žive.

Komentarišući rezoluciju o Kosovu koju je pre dva dana usvojio Evropski parlament, Vulin je rekao da ona nije obavezujuća, kao i da je Srbija zahvalna na principijelnoj poziciji pet članica Evropske unije koje nisu priznale nezavisnost Kosova.

"Ranijih godina se nije ni malo vodilo računa šta misli Srbija, sada se ipak počelo voditi računa. To je spor proces, ali se nešto promenilo", kazao je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: