Uragan Sendi odneo 31 život

Uragan Sendi je do sada odneo 31 život na Karibima, najnoviji je bilans nepogode koja se približava Sjedinjenim Američkim Državama, preneo je Rojters.

Izvor: Tanjug

Petak, 26.10.2012.

19:47

Default images

Na Kubi je u četvrtak poginulo 11 ljudi, najmanje 16 je stradalo na Haitiju, a troje u susednoj Dominikanskoj Republici i Jamajki.

Na Haitiju je nastradala jedna petočlana porodica kada je njihova kuća uništena u klizištu zemlje.

Saopštenje da je na Kubi bilo žrtava neuobičajeno je za tu zemlju, koja se dugo ponosila kako štiti ljude od oluja sprovodeći masovne evakuacije, preneo je Rojters.
Foto: Beta/AP
Istočna obala SAD započela je pripreme za odbranu od uragana koji bi, prema procenama meteorologa, mogao da pogodi tu oblast početkom naredne nedelje.

Meteorolozi predviđaju da će do najjačeg udara doći u pojasu od Virdžinije na jugu do Mejna na severu, ali se još ne može precizno da odredi da li će neki od najvećih gradova na istočnoj obali, poput Njujorka, Bostona, Vašingtona ili Filadelfije biti direktno pogođen. Škole i državne ustanove u Vašingtonu pripremaju svoje osoblje za potencijalni udar, koji bi mogao da bude jedan od najvećih uragana u istoriji SAD.
Foto: Beta/AP
Jačinu uraganu daje potencijalni sudar tople vazdušne mase koja dolazi iz pravca Floride i hladnog vazduha sa severoistoka SAD. Očekuju se vetrovi jači od 150 kilometara na sat, obilne padavine i poplave koje bi mogle da potraju danima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: