KG: Žalbe zbog buke u kafićima

Procedura otvaranja noćnog kluba ne razlikuje se od bilo koje druge firme. Potrebno je predati obrasce Agenciji za privredne registre i uplatiti taksu.

Izvor: B92

Petak, 04.05.2012.

16:38

Default images

Pritom, niko ne proverava da li će on raditi u gusto naseljenom delu grada.

Upravo zbog muzike iz noćnog kluba "Duomo" stanari ulice Miloja Pavlovića u samom centru Kragujevcu tvrde da već četiri meseca, od četvrtka do nedelje, ne mogu da spavaju.

"Kad je DJ basovi udaraju, odjekuje iako su nam svi prozori zatvoreni. Ja stvarno ne znam šta će biti kada bude toplije vreme i kada budemo morali da otvorimo prozore", kaže Dragan Nikolić

U zgradi koju samo uska ulica deli od noćnog kluba ima i dece, kojima glasna muzika noću najviše smeta.

"Moja kćerka je šesti razred, bila je odličan đak na polugodištu. Nakon ovih problema dete mi odlazi u školu nenaspavano, nastavnici imaju pritužbe na njeno ponašanje, nezainteresovanost, tako da sam bio prinuđen da potražim neku stručnu pomoć u vezi sa detetom, rekao je Dalibor Senić.

A kada oko 3 sata ujutro stane muzika, kreće "teror gostiju", tvrdi Zoran Košanin koji živi u zgradi iznad ovog noćnog kluba.

"Dolazi do dranja, vikanja, tuča. To traje nekih sat vremena dok se to društvo ne raziđe iz kafića, tako da smo mi ovde stvarno izloženi, jer je, kao što i sami vidite, vrlo akustično", priča Zoran košanin.

Reagujući na pozive građana, kragujevačka policija podnela je više prekršajnih prijava, dok je inspektor za zaštitu životne sredine noćnom klubu zabranio korišćenje muzičkih uređaja koji dovode do povećane buke.

"Kad smo dobili prijavu građana, to je bilo 13. februara, tog dana je izašla ekološka inspekcija na teren, utvrdila stvarno stanje na terenu i naložila vlasniku da reaguje", kaže Dušan Župljanić, načelnik Uprave za inspekcijske poslove.

Nenad Tanasijević, suvlasnik i direktor ovog noćnog kluba za B92 kaže da će u roku od mesec dana, koliko je inspekcija odredila, ugraditi dupla vrata i staviti zvučnu izolaciju, dok su na prozore već stavili izolaciona stakla.

"Ono što je još ostalo je da mi limitiramo određeni nivo jačine zvuka unutar lokala što uveliko radimo, ali sve ovo su relativne procene dok ovlašćena firma ne izmeri nivo buke", kaže Nenad Tanasijević.

Ukoliko se ogluše o rešenje inspekcije, vlasnicima prete kazne od pola miliona do milion dinara, pa čak i zatvaranje lokala. Kada je buka koju prave gosti u pitanju, građanima ipak ostaje samo poziv na broj 92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: