U Karakasu otet diplomata

Nepoznati otmičari oteli su u nedelju uveče u glavnom gradu Venecuele, Karakasu, diplomatu ambasade Kostarike, javile su danas novinske agencije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.04.2012.

21:42

Default images

Tužilaštvo Venecuele saopštilo je da je savetnika za komercijalna pitanja u kostarikanskoj ambasadi u Karakasu, Giljerma Čolelea, otela grupa naoružanih kriminalaca.

Prema svedočenju očevidaca, kostarikanskog diplomatu banditi su prinudili da iz svog pređe u njihov automobil a potom su pobegli sa mesta otmice, navodi Itar-Tas s.

Ambasadorka Kostarike u Venecueli Nazaret Avendanjo izjavila je da je u trenutku otmice Čolele bio sam u vozilu i da je išao kući.
"Do sada nismo dobili nikakve nove informacije o našem službeniku", rekla je ona.

Agencija podseća da je 17. marta policijska patrola pucala na vozilo kćerke čileanskog konzula u gradu Marakaibo, Karen Berendike, a da su 30. januara u Venecueli oteti meksički ambasador i njegova supruga Karlos Puhalte, koji su potom pušteni.

Prošle godine u novembru u Karakasu su banditi napali čileanskog konzula Huana Karlosa Fernandesa, na kog je pucano i koji je bio dva sata talac otmičara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: