Jemen: Al Kaida ubila 64 osobe

U današnjem napadu terorističke organizacije Al-Kaida na vojne kasarne u gradu Loder, u jemenskoj provinciji Ebjan, 64 osobe su poginule, saopštile vlasti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.04.2012.

21:20

Default images

Lokalni zvaničnici kažu da ima 40 poginulih nakon sukoba u ovoj provinciji, a vojni izvori navode da su izgubili 14 ljudi, medju kojima i jednog oficira, kao i da je još šestoro ljudi poginulo u ovom nasilju. Borbe su počele u zoru kada su pripadnici Ansar Al-Šarije (Partizani šerijata) napali kasarne u Loderu, a vojnici su uzvratili, navode vojni izvori.

Inače, Partizani šerijata su ogranak al-Kaide na arapskom poluostrvu i SAD kažu da je to najaktivniji ogranak ove terorističke organizacije. Vladin zvaničnik u Loderu rekao je AFP-u da se vojska kasnije povukla iz kasarni i da su pripadnici plemena u Loderu, koji su se borili rame uz rame sa vojnicima, preuzeli odbranu od terorista.

"Vojska nam pomaže oruzjem. Mi ćemo se boriti protiv Al Kaide i nećemo ih pustiti u naš grad", rekao je jedan plemenski starešina. Današnji napad je usledio posle bombardovanja Al Kaidinih uporišta na jugu i istoku Jemena proteklog vikenda, u kome je ubijeno 24 pripadnika te terorističke organizacije, naveli su jemensko ministarstvo odbrane i jedan plemenski starešina.

Jedan lokalni izvor u Džaru, gde su odneta tela ubijenih ekstremista i ranjenih napadača, kazao je da je 12 terorista ubijeno noćas dok je vojska granatirala predgradja Zindjibara.

U najvažnijem gradu na jugu Jemena, Adenu, danas je u napadu na policijsku patrolu ubijen jedan policajac, a drugi je ranjen, izjavio je zvaničnik policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: