Mesečno 30 vozača na trežnjenju

Saobraćajna policija u proseku za mesec dana na trežnjenje privede oko 30 vozača pod dejstvom alkohola.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.04.2012.

16:10

Default images

Radeći emisiju "Više od života" ekipa B92 bila je u patroli sa saobraćajnom policijom i ušla u prostorije za trežnjenje pijanih vozača.

Dve male, neokrečene sobe u podrumu policijske stanice na Novom Beogradu predstavljaju pritvorske jedinice u kojima se trezne pijani vozači. Oni ovde ostaju do 12 sati, zajedno sa počiniocima raznih dela, od razbojništva do posedovanja droge.

“Ovo su prostorije gde saobraćajna policija dovodi lica na trežnjenje. Prilikom testiranja vozača, kad zateknu lice pod dejstvom alkohola, dovode lice kod nas, gde se zadržavaju do 12 časova. Pošto nemaju adekvatne prostorije i uslove za zadržavanje, mi samo pružamo, izdajemo prostorije”, kaže Boško Stevanović, šef smene Policijske stanice Novi Beograd.

Iako nemaju najbolje uslove za smeštaj pijanih vozača, policajci su isključivi kada je alkohol u pitanju. Tu nema praštanja.

“Kada su u pitanju ljudski životi, tu ne postoje emocije, ne postoje ni bilo kakve nagodbe niti urgencije”, kaže Milan Đinović, policijski narednik prve klase.

Međutim, vozači koji su već platili kazne kažu da više uopšte ne sedaju za volan kada znaju da će piti.

Iako često imaju problem gde da smeste pijane vozače koje privedu, saobraćajci kažu da je ova mera trežnjenja jedna od najboljih stvari u novom zakonu, još kada bi dobili sopstvenu pritvorsku jedinicu, posao bi im bio mnogo lakši.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: