Karadžić podseća Merona na žalbu

Radovan Karadžić tražio da predsednik Tribunala, nakon pet meseci, donese odluku o njegovoj žalbi na odluku da se ne odobri finansiranje njegove odbrane.

Izvor: B92

Petak, 27.01.2012.

21:38

Default images

Kako je saopštio Haški tribunal, Karadžić u pismu Meronu podseća da je 22. avgusta 2011. godine podneo zahtev za preispitivanje odluke Sekretarijata suda da odbije finansiranje njegovog tima za odbranu.

"Žalosno je da odluku o toj žalbi predsednik nije doneo pet meseci od njenog podnošenja", naveo je Karadžić, pozivajući Merona da se izjasni o tom zahtevu.

Karadžić je, kako je saopšteno, zatražio i preispitivanje odluke Sekretarijata Haškog tribunala da mu ne odobri privilegovanu telefonsku komunikaciju sa pravnim savetnikom na njegov mobilni telefon.

U pismu Meronu, Karadžić ga obaveštava da je taj zahtev podneo danas.

Karadžić je naveo da veće koje mu sudi nastavlja s postupkom u punoj brzini i očekuje od njega da blagovremeno odgovori na sve zahteve sudskog veća, bez obzira na činjenicu da su njegovi izvori smanjeni, kao rezultat odluke na koju se već žalio predsedniku Tribunala.

"Izgleda jedino razumno da predsednik donese pravovremenu odluku o mojoj žalbi", naveo je Karadžić, istovremeno ističući da shvata da je Meron preuzeo predsedavanje tek u novembru 2011. i da ima mnogo obaveza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: