SNS sprema tužbe zbog "Telekoma"

Naprednjaci najavili krivične prijave protiv svih čelnika vlasti koji učestvuju u, kako se navodi, protivpravnoj prodaji "Telekoma Srbije".

Izvor: B92

Utorak, 12.04.2011.

17:00

Default images

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić je rekao da plan da se pod ovim uslovima proda "Telekom" nije samo pitanje političke odluke, već i "drastičnog kršenja propisa Srbije".

Vučić je podsetio da Vlada pregovara sa "Telekomom Austrije" iako ta firma nije ponudila minimalnu određenu cenu od 1,4 milijarde evra, već je obećala da će razliku obezbediti kroz investicije.

"Kada jednom prodate firmu, vi više ne možete da kontrolišete da li će neko investirati taj novac ili ne", ocenio je Vučić i zapitao zbog čega se ne pregovara sa drugim firmama, poput "Dojče telekoma", jer ni te firme nisu ispunile tenderske uslove.

Prema njegovoj oceni, vlast planira da protivpravno nastavi pregovore sa Austrijancima jer, kako je ocenio, očajnički želi da obezbedi još para da bi pred izbore pokušala da pribavi još neki glas građana.

On nije precizirao protiv koga iz vlasti će biti podnete krivične prijave, ali je rekao da će njima biti obuhvaćeni svi za koje postoji osnov, čak i premijer Srbije Mirko Cvetković.

"Mi ćemo podneti prijave, a tužilaštvo, koje je u našoj zemlji samostalno, će o tome odlučiti, kao i naše pravosuđe, koje je u svetu poznato po svojoj nezavisnosti", rekao je Vučić.

Opširnije o prodaji "Telekoma" čitajte u specijalu na našoj stranici Biz

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: