Iran: Demonstrantima smrtne kazne

Do sada je petoro ljudi, uhapšenih u vreme posleizbornih protesta u Iranu, osuđeno na smrtnu kaznu, a 81 je dobilo kazne do 15 godina zatvora.

Izvor: B92

Utorak, 17.11.2009.

19:20

Default images

U saopštenju provincijskog suda koji je izrekao presude navedeno je da je petoro osuđenih na smrt povezano ili su članovi "antirevolucionarnih grupa", preneo je Rojters.

Ostaje nejasno, za sada, primećuje britanska agencija, da li su petoro osuđenih na smrt isti oni o kojima je bilo reči početkom sedmice na jednom veb sajtu reformista.

Junski predsednički izbori izazvali su najveću krizu iranskog političkog sistema još od Islamske revolucije iz 1979. godine.

Iran je uhapsio na hiljade ljudi koji su učestvovali u protestima. Većina njih je do sada puštena na slobodu, ali se u zatvorima još nalazi oko 200 pristalica opozicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: