Ukidanje viza "izuzetno blizu"

Tehnička misija Evropske komisije odlazi zadovoljna iz Beograda, kaže potpredsednik Vlade Božidar Đelić. Srbija izuzetno blizu “bele šengenske liste”.

Izvor: Tanjug

Petak, 16.10.2009.

18:45

Default images

Đelić je Tanjugu kazao da će tehnička misija za nekoliko dana sačiniti izveštaj, a Evropska komisija će 23. oktobra o tome obavestiti Vladu Srbije. On je dodao da će do kraja oktobra Evropska komisija raspolagati sa svim elementima koji su neophodni da bi se pripremila konačna odluka Saveta ministara predviđena za 1. decembar ove godine.

"Posle tehničke misije koja je ustanovila da smo ispunili preostale uslove, mi smo sada izuzetno blizu 'belog šengena', počevši od 1. januara 2010. godine", poručio je Đelić.

On je dodao da je tokom današnjeg sastanka informisao šefa Delegacije Evropske komisije u Srbiji Vensana Dežera o velikom uspehu Bezbednosno-informativne agencije koja je u saradnji sa američkim kolegama juče uspela da zapleni 2,8 tona kokaina.

"Na taj način Srbija sa međunarodnom zajednicom ide ka eliminisanju najvećeg narko-kartela Balkana, što je i te kako važna preporuka što za 'beli šengen', što za dalje evropske integracije", ocenio je Đelić.

Potpredsednik Vlade je dodao da će Srbija i posle dobijanja "belog šengena" nastaviti da radi na bezbednosnim, ekonomskim i socijalnim reformama "koje će nam omogućiti da se što pre približimo EU".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: