OEBS o naselju ispod Gazele

Šef Misije OEBS-a u Srbiji Hans Ola Urstad podržao je preseljenje romskih porodica iz nehigijenskog naselja ispod mosta Gazela.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.09.2008.

16:54

Default images

"Pažljivo sam pratio proces planiranja preseljenja i verujem da je primena tog plana nešto od čega će svi imati koristi. Šokantno je videti porodice koje žive u takvim uslovima", navodi se u pisanoj izjavi Urstada. Prema njegovim rečima, posebna pažnja mora biti usmerena na integraciju tih porodica u socioekonomske uslove novog okruženja.

"Odgovarajuća primena plana doneće korist porodicama i stvoriće uslove neophodne za rekonstrukciju mosta Gazela koji je glavna arterija i deo ključnog autoputa u regionu", kazao je Urstad.

Šef Misije OEBS-a naveo je da je ta inicijativa deo obaveza Srbije u obezbeđivanju adekvatnog stambenog prostora za sve građane.

Urstad je, takođe, pohvalio Srbiju zbog isticanja stanovanja kao ključne oblasti predsedavanja Dekadom Roma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: