Tadić pozvao građane da daju krv

Predsednik Boris Tadić dao je krv u Zavodu za transfuziju i pozvao građane da se i oni odazovu akciji dobrovoljnog davanja krvi.

Izvor: B92

Subota, 30.08.2008.

17:16

Default images

Trenutne zalihe krvi su nešto manje od jedne i po dnevne rezerve krvi i, kako kaže predsednik Srbije, sama ta činjenica govori o neophodnosti davanja krvi. I na drugom moto-festu koji se održava na Avali, motociklisti iz Srbije i zemalja iz okruženja odazvali su se akciji dobrovoljnog davanja krvi.

Motociklista Saša Perić jedan je od redovnih dobrovoljnih davaoca krvi. Do sada je dao krv preko 30 puta.

On je, zajedno sa motociklistima iz moto kluba “Familija“ inicirao akciju dobrovoljnog davanja krvi na moto-festu na Avali.

“Prvenstveno bih apelovao na motocikliste da daju krv, jer su oni poznati po humanosti, ali pozivam i ostali humani svet da daju krv, jer time mogu spasiti nekome život“, kaže Perić.

U Zavodu kažu da krvi nema dovoljno, čak ni za hitne slučajeve. Takođe, podsećaju da su nestašice u ovo doba godine stalni problem, jer je manji priliv davalaca, pošto je većina ljudi na odmorima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: