DSS i SRS najavljuju saradnju

U periodu formiranja vlade, DSS i SRS odlično su sarađivale, kaže Andreja Mladenović i najavljuje buduću saradnju tih stranaka.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.08.2008.

15:24

Default images

Gostujući u emisiji Prelistavanje Radija B92, Andreja Mladenović, portparol Demokratske stranke Srbije rekao je da će se DSS sa radikalima i ubuduće u parlamentu dogovarati o zajedničkim predlozima i amandmanima. Zamenik predsednika radikala Tomislav Nikolić najavljuje da će o principima saradnje ubrzo početi da razgovara sa liderom DSS-a Vojislavom Koštunicom.



Nivo saradnje DSS-a i radikala zavisiće od delovanja nove vlade. Ako bude potrebno, Mladenović kaže da će se saradnja dveju stranaka izmestiti iz parlamenta.

"Ako se nastavi nedemokratsko ponašanje vlasti, medijska blokada, vi morate svoje delovanje da izmestite na neka druga mesta i neke druge frontove. Ja bih voleo da to bude samo u parlamentu, ali kako je sve krenulo, ne verujem da će biti dosta", smatra Mladenović.

Radikali već za nastavak sednice parlamenta 2. septembra najavljuju da će tražiti da se utvrdi odgovornost za nerede na mitingu podrške Radovanu Karadžiću, za šta optužuju Borisa Tadića i Ivicu Dačića.

Već za to očekuju podršku DSS-a i Nove Srbije.

“Mi ćemo morati da radimo zajedno. Mi moramo ta tri štapa koja su ostala u opoziciji da udružimo u jedan, u što tešnjem obliku. Mi bismo izvanredno ideološki sarađivali da smo bili vlada, i mislim da sada u opoziciji moramo da sarađujemo. Ja vam sada unapred odbacujem optužbe da bi SRS želela da utopi nekakve stranke u svoje redove. Ne, nije tačno, i to nije ideja. Mislim da bismo bili jači kada bismo zajednički nastupali, ali ako je to nemoguće, svako će da radi svoj deo posla“, kaže Tomislav Nikolić.

Portparol DSS-a ne plaši se protivljenja opštinskih odbora zbog saradnju sa SRS-om i kaže da opštinski odbori u Bečeju i Žitištu nisu raspušteni zbog toga što nisu blagonaklono gledali na saradnju dveju stranaka.

On kaže da je u tim mestima preovladao interes pojedinaca da DSS nije mogao da vodi stranačku politiku, zbog čega su i raspušteni odbori.

"Na lokalnom nivou neki odbori ušli su u koaliciju sa DS-om jer nisu mogli da se dogovore sa drugima. Negde su to uradili bez dozvole, i mi ćemo to rešiti u narednom periodu“, najavljuje Mladenović.

Mladenović odbacuje tvrdnje da unutar DSS-a postoje sukobi zbog odluke vrha partije da ne sarađuje sa demokratama. On tvrdi da raskola nema već da je reč samo o nezadovoljstvu dela stranke.

I u Srpskoj radikalnoj stranci demantuju navode medija da postoje ozbiljna neslaganja između Tomislava Nikolića, sa jedne strane, i Aleksandra Vučića i Vojislava Šešelja, sa druge strane.

Tomislav Nikolić kaže da će, čim Vojislav Koštunica dođe s godišnjeg odmora, sa njim pokušati da definiše principe i oblike saradnje dveju stranaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: