Prijave za utaju poreza

Poreska policija podnela je Opštinskom javnom tužilaštvu u Valjevu krivične prijave protiv trojice vlasnika privatnih preduzeća.

Izvor: FoNet

Petak, 14.07.2006.

14:35

Default images

Oni su optuženi za utaju poreza u ukupnom iznosu 63,5 miliona dinara. Prijave su podnete protiv vlasnika preduzeća 'Dransy' iz Lazarevca Dragana Marinkovića, vlasnika poljoprivrednog gazdinstva iz Lazarevca Aleksandra Đuričića i vlasnika preduzeća 'Nudsi' iz Mionice i '27. oktobar' iz Kotešice kod Valjeva Živomira Matića, navodi se u saopštenju.

Marinković je od jula prošle do februara ove godine sa tekućeg računa preduzeća podigao 129 miliona dinara, iskoristio taj novac za sopstvene potrebe, a u poslovnim knjigama pravdao ga lažnim otkupnim listovima i priznanicama o otkupu voća i povrća Đuričićevog poljoprivrednog gazdinstva. On nije platio porez od 24 miliona dinara na ostale prihode, kao ni PDV od oko šest miliona dinara.

Matić je od januara 2005. do februara 2006. godine dostavio Marinkoviću lažne fakture o prodaji dobara i usluga u vrednosti 220 miliona dinara, sa iskazanim PDV od 32 miliona dinara, koji nije plaćen, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: