Prvo putovanje najvećeg broda

Najveći putnički brod na svetu, "Sloboda mora", napustio luku Hamburg i preko Osla krenuo za SAD.

Izvor: Beta

Utorak, 25.04.2006.

15:40

Default images

Matična luka broda biće Majami na Floridi, a brod, koji će ploviti pod zastavom Bahama, uglavnom će služiti za jednonedeljna krstarenja po Karibima. "Sloboda mora" je visoka 72 metra, na 15 spratova, dugačka je 339 i široka 56 metara. U 1.817 kabina može da primi 4.300 putnika, a po svim pokazateljima, uveliko je bolja od svoje glavne konkurentkinje, "Kraljice Meri 2".

Brod ima devet metara široku i 112 metara dugačku trgovačku ulicu, pozorište s 1.350 mesta, klizalište, bazene na prostoru od 2.200 kvadratnih metara, bokserski ring, košarkaško igralište i mini teren za golf s devet rupa. Goste će opsluživati oko 1.350 članova posade.

Brod je sagrađen za kompaniju Royal Caribbean Cruise Line, drugu najveću turističku kompaniju na svetu za organizovanje krstarenja. Brod je na put ispraćem velikom feštom, a sinoć je na svečanosti bilo oko 2.000 zvanica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: