Svet

Četvrtak, 18.08.2016.

13:22

Nemačkom odzvanja: Prekinuta proizvodnja "golfa"

Nemački Folksvagen sada je u problemima zbog prekida proizvodnje automobila "golf", jer kompanija Prevent iz Volfsburga ne isporučuje komponente.

Izvor: klix.ba

Nemačkom odzvanja: Prekinuta proizvodnja
Foto: Getty images

Iz Folksvagena ističu da se problem odnosi isključivo na proizvodnju "golfa", ali ne i na ostale tipove automobila poput "tiguana" ili "tourana".

Zbog problema s dobavljačima više od 7.000 radnika te kompanije trenutno je raspoređeno na druge radne pozicije.

Članica Prevent grupe Kar trim pokrenula je sudski spor s Folksvagenom pa je, do okončanja spora, prekinula isporuku auto-presvlaka. U međuvremenu i druga članica Prevent grupe iz Nemačke ES Automobilgas prekinula je isporuku delova koji se ugrađuju u motore pa je takođe pokrenula sudski spor.

Ipak, ako je poznato koliki je značaj Folksvagena za nemačku privredu, ovaj zastoj u proizvodnji je veliki problem, što pokazuje i činjenica da se vest našla na naslovnicama najznačajnijih nemačkih medija.

Prema dostupnim informacijama, ovde se radi o izolovanom slučaju vezanom za isporuku jednog dela komponenti koje se koriste u enterijerima i motorima vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: