Svet

Nedelja, 24.05.2015.

16:52

Na korejskoj trpezi rusko meso

Rusija i Severna Koreja parafirale su veterinarske sertifikate za izvoz iz Rusije jagnjetine, kozetine, govedine, konzervisanog mesa i kobasica.

Izvor: Tanjug

Default images

Dve strane su takođe odobrile sertifikate za izvoz iz Rusije u Severnu Koreju stočne hrane prilagođene za uzgoj konja i svinja, živine i jaja za leženje, saopštila je ruska Federalna služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor, a preneo Tas.

Pored toga, Severna Koreja i Ruska Federacija su parafirale dokumenta za isporuku ruskog meda, mlečnih proizvoda, gotovih proizvoda od ribe, školjki i rakova i jaja u prahu.

Od proizvoda za koje su odobreni sertifikati, Rusija je u Severnu Koreju izvozila neznatnu količinu kobasica, konzervisanog mesa, živih konja i mlečnih proizvoda, proizilazi iz podataka Federalne carinske službe.

Pri tome, ruski izvoz tih stavki u Severnu Koreju smanjen je 2014. godine oko 58 odsto, u odnosu na 2013, na 68.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

20 h

Podeli: