Srbija

Utorak, 05.06.2012.

09:01

Koliko košta roming ovog leta?

Republička agencija za elektonske komunikacije (Ratel) objavila je na svom sajtu tabele cena rominga za sva tri domaća operatora - Telenor, Vip, Telekom Srbija.

Izvor: Tanjug

Default images

Na taj način, kako navode, žele da pomognu građanima Srbije da smanje troškove korišćenja mobilnih telefona tokom godišnjih odmora i putovanja u inostranstvo.

Pregled obuhvata 50 zemalja - zemlje u okruženju, ostatak Evrope, Azija, Severna Amerika, Afrika.

U saopštenju se napominje da je uvid u trenutno važeće tarife dat na zvaničnim internet stranicama mobilnih operatora, cene govornih poziva date su u dinarima za minut sa PDV-om, a minimalna obračunska jedinica data je u pregledu tarifiranja. Ratel navodi da su cene poslatih SMS poruka date u dininarima, sa PDV-om, dok se primljene SMS poruke ne naplaćuju, cene GPRS saobraćaja date su u dinarima po prenetim kilobajtima sa PDV-om, a minimalna obračunska jedinica data je u pregledu tarifiranja.

Pripejd pretplatnici mogu ostvariti odlazne pozive putem ''kamel'' (CAMEL) protokola, jednostavnim biranjem željenog broja u medjunarodnom formatu, koji uključuje prefiks za medjunarodni poziv, za kojim sledi kod zemlje, mrežna grupa bez vodeće nule i pretplatnički broj ( primer +381 11 123xxxx).

Takođe, odlazni poziv je moguć i putem usluge ''povratnog poziva'', odnosno ''US SD Call back'' u mrežama Telenora i Telekoma Srbija.

U Telenor mreži ona se ostvaruje pozivanjem *123* + kod zemlje - kod mreže - pretplatnički broj i simbol # na kraju. Na primer *123*+38163123456#.

U mt:s mreži ova usluga se ostvaruje pozivanjem *102*00 - pozivni broj zemlje - pozivni broj mreže, bez vodeće nule - broj pretplatnika - #.

Sezonske promocije objavljuju se na zvaničnim sajtovima operatora, pa se korisnici upućuju na njih radi najnovijih informacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

15 h

Podeli: