Srbija

Četvrtak, 21.10.2010.

10:54

Stiže nova oprema u Kragujevac

Ugradnja nove opreme u kragujevačkoj fabrici Fijat automobili Srbija trebalo bi da počne sledećeg meseca.

Izvor: Novosti

Default images

U Zastavinoj fabrici automobila u sredu je počelo iseljavanje poslednje stare opreme iz manjih magacina, čime se stvaraju uslovi da na jarbolu nove kompanije ostane samo zastava torinsko-srpskog proizvođača - Fijat automobili Srbija.

Zastavin automobilski program ugašen je skoro pre dve godine, ali se poslednja oprema stare fabrike iz magacina montaže, preseraja i mehaničke obrade, izmešta tek ovih dana.

Proces gašenja stare fabrike predviđen je u tri faze. Druga se privodi kraju, a instaliranjem nove opreme, koja će početi da pristiže već narednog meseca, počinje formiranje nove fabrike. Zastava u zajedničku kompaniju unosi oko 250 hektara zemlje, između 800.000 i 900.000 kvadrata proizvodnog i poslovnog prostora i nešto malo opreme. Za taj ulog će u novoj kompaniji imati 33 odsto vlasništva, a italijanski partner donosi investiciju od milijardu evra.

U fabrici će se proizvoditi do 300.000 automobila, namenjenih, pre svega, inostranom tržištu, a fabrika će u toj fazi upošljavati između tri i četiri hiljade radnika.

Prema rečima Radomira Petrovića, direktora firme Zastava automobili, fabrika će formalno pravno opstati i posle tog procesa jer mora da brine o 1.570 radnika, koji još nisu prešli u novu kompaniju, kao i da servisira stari Zastavin program ("jugo", "kec" i "florida") u narednih nekoliko godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

15 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: