Srbija

Utorak, 31.01.2017.

10:33

Aktor blokira ceo Koridor 10, sve karte na stolu

Jedna od tema razgovora premijera Srbije i Grčke Aleksandra Vučića i Aleksisa Ciprasa biće i problem s grčkom kompanijom "Aktor".

Izvor: Večernje novosti

Aktor blokira ceo Koridor 10, sve karte na stolu
Foto: Thinkstock

Ova kompanija, koja radi na istočnom kraku Koridora 10, ne poštuje ugovorene obaveze na delu od Proseka do granice sa Bugarskom i dovodi u pitanje poštovanje rokova za završetak čitavog auto-puta, pišu Večernje novosti.

Kako "Novosti" saznaju, trebalo bi da se ministarka građevine Zorana Mihajlović sastane s direktorom "Aktora",kako bi se rešili problemi.

Grčko preduzeće angažovano je na deonicama Bancarevo - Crvena Reka, Crvena Reka - Čiflik, Staničenje - Pirot istok i na obilaznici oko Dimitrovgrada.

U žižu javnosti,"Aktor" je dospeo pre nekoliko dana, kada je objavljen izveštaj radne grupe resornog ministarstva. Utvrđeno je da grčka kompanija ne izvodi radove na sve četiri deonice istovremeno, nema dovoljno radne snage, mehanizacije i opreme.

“To je za posledicu imalo kašnjenje i kršenje ugovorenih rokova, stalne zahteve za dodatna avansna plaćanji, odštete i plaćanja za nabavku materijala pod izgovorom ubrzanja dinamike izvođenja radova”, piše u izveštaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin izričit...

Ruski predsednik Vladimir Putin produžio je do 31. decembra ukaz kojim se zabranjuje prodaja ruske nafte i naftnih derivata.

20:04

13.6.2024.

1 d

Podeli: