Srbija

Utorak, 25.01.2011.

17:31

Novi protest taksista 31. januara

Strukovno udruženje taksi preduzetnika Beograd (SITAB) će 31. januara organizovati protestnu vožnju radi uvođenja zakonitosti i reda u taksi prevoz.

Izvor: Tanjug

Default images

Tokom vožnje vozila će se kretati u "žutoj traci", a pored platoa Skupštine grada okupiće se i u "žutoj traci" u ulici Kralja Milana, kako ne bi blokirali saobraćaj.

Taksisti od vlade zahtevaju da utvrđen predlog izmena i dopuna Zakona od drumskom saobraćaju dostavi Narodnoj skupštini na usvajanje po hitnom postupku, najkasnije do kraja februara.

Taksisti zahtevaju i ukidanje propisa kojima će taksi vozilo imati posebne registarske tablice, priznavanje taksi vozila za osnovno sredstvo rada, ukidanje akciza na gorivo do 300 litara mesečno i licenciranje taksi - preduzetnika. Taksisti zahtevaju i da se sastanu sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom, od koga će tražiti imenovanje nove radne grupe za unapređenje rada taksi prevoza u gradu.

Oni zahtevaju i da se uvede propisana cena taksi prevoza, bez prava na popust, limitiran broj taksi prevoznika i prestanak izdavanja novih dozvola, uvođenje i javan uvid u listu čekanja za ljude koji žele da se bave taksi prevozom i izradu dovoljnog broja stajališta.

Uvođenje jedinstvene čipovane krovne oznake za Beograd kao službene legitimacije ili javne isprave i uvid u svakodnevni rad inspekcije i Komunalne policije, takođe su zahtevi koje je SITAB uputio gradonačelniku i organima lokalne samouprave.

Kako se navodi u saopštenju, SITAB je gradonačelniku poslao više od 35 dopisa u kojima je ukazano na nezakonitost u radu taksi preduzetništva, ali i na rešenja koja su ignorisana, što je dovelo do organizovanja protestne vožnje, čiji je cilj uvođenje reda u taksi prevoz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

1 d

Svet

"Evropa gubi bitku"

Prošle nedelje čuli smo velike vesti iz Evropske centralne banke (ECB) koja je odlučila da smanji kamatne stope iako inflacija nije pala na dva posto.

8:26

17.6.2024.

18 h

Podeli: