Svet 0

17.06.2024.

23:31

"Hutima nije stalo do Palestinaca, to je akt terorizma"

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi izjavio je da će SAD kasnije danas objaviti da uvode nove sankcije prema jemenskim pobunjenicima Hutima zbog njihovih napada na komercijalne i vojne brodove u Crvenom moru.

Izvor: Tanjug

"Hutima nije stalo do Palestinaca, to je akt terorizma"
Shutterstock/Andrea Izzotti

Podeli:

Kako je naveo, njihove akcije predstavljaju akte terorizma.

Kirbi je rekao, na konferenciji za novinare, da Hutima nije stalo do Palestinaca u Pojasu Gaze i da se oni napadima na brodove ne solidarišu sa palestinskom enklavom, kao što jemenski pobunjenici tvrde, već da je reč o terorizmu koji mora da bude zaustavljen.

"Tvrdnja Huta o podršci stanovnicima Gaze je besmislena", ocenjuje Kirbi.

On je istakao da nedavni napadi Huta nisu bili usmereni na brodove koji su imali veze sa Izraelom i da je u njima bilo poginulih i povređenih ljudi.

Kirbi napominje da su napadi Huta ometali puteve humanitarne pomoći ka Sudanu i Jemenu i da su otežali trgovinu zemalja na Rogu Afrike i Bliskom istoku, preneo je Tajms of Izrael.

Kirbi je rekao da su SAD najveći svetski donator humanitarne pomoći Palestincima. On je najavio da će Ministarstvo finansija SAD kasnije danas objaviti nove sankcije protiv pojedinaca i entiteta koji su uključeni u mrežu za nabavku oružja za Hute.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: