Svet 0

17.06.2024.

23:46

Oglasila se Bela kuća: Laž

Portparol Bele kuće Karin Žan-Pjer izjavila je danas da su lažni video snimci koji pokazuju navodni pad kognitivnih sposobnosti američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Izvor: Tanjug

Oglasila se Bela kuća: Laž
Profimedia

Podeli:

Žan-Pjer je rekla da je reč o video snimcima koji su napravljeni sa lošom namerom i da predstavljaju oblik dezinformisanja, preneo je Vašington tajms.

Nekoliko video snimaka koji pokazuju da se Bajden čudno ponaša tokom javnih događaja postavljeni su na društvenim mrežama u posljednjih nekoliko sedmica, uključujući sastanak G7 u Italiji i predizborni skup sa bivšim predsjednikom SAD Barakom Obamom.

Anketa, koja je sprovedena ranije ovoga meseca, pokazala je da 57 odsto američkih birača koji će verovatno izaći na izbore smatra da su Bajdenove kognitivne sposobnosti u opadanju.

Bajden (81) je najstariji predsednik u istoriji SAD i imao bi 86 godina na kraju potencijalnog drugog mandata. Portparol tima za kampanju bivšeg američkog predsednika i republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa Karolin Livit rekla je prošle sedmice da Bajdenovi protivnici smišljaju kako da iskoriste navodni pad njegovih kognitivnih sposobnosti.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: