Svet 0

17.06.2024.

21:44

Adidas započinje istragu u Kini

Nemački proizvođač sportske odeće Adidas saopštio je danas da je započeo istragu zbog navoda o proneverama u svojoj kompaniji u Kini.

Izvor: Tanjug

Adidas započinje istragu u Kini
Epa, Wu Hong

Podeli:

To je usledilo nakon što su kineski državni mediji izvestili prošle nedelje da su lokalni rukovodioci optuženi za proneveru miliona evra u nepotpisanom pismu uzbunjivača, koji su se predstavili kao zaposleni kineskom Adidasu, preneo je Si-En-En (CNN).

Šef odeljenja za odnose sa medijima u nemačkom gigantu Klaudija Lange navela je danas da je primila anonimno pismo 7. juna u kojem se ukazuje na potencijalno kršenje pravila u Kini".

"Adidas trenutno intenzivno istražuje ovo pitanje zajedno sa nezavisnim pravnim savetnikom", rekla je ona. Akcije Adidasa su zbog toga danas pale 3,7 odsto.

Kinaski državni mediji preneli su da je pismo uzbunjivača poslato direktno u nemačko sedište kompanije pre nego što je podeljeno na društvenim mrežama. U prijavi se navodi da je viši izvršni direktor u Kini, koji upravlja Adidasovim marketinškim budžetom, proneverio milione evra i uzeo ogromne svote u vidu mita od spoljnih reklamnih agencija.

Nekoliko članova izvršnog tima i drugih zaposlenih takođe je umešano, navodi se u kopiji pisma koje je objavio kineski državni medij.

Ukupan promotivni budžet kineskog Adidasa iznosio je 250 miliona evra godišnje, u šta spadaju troškovi posvećeni marketingu, brendiranju i sajmovima.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: