Srbija

Subota, 05.11.2016.

20:30

Vučić: Sve spremno za radove Surčin-Obrenovac

Premijer Aleksandar Vučić preneo je da je na Samitu Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u Rigi, potpisan sporazum vredan 207 miliona evra.

Izvor: Tanjug

Vučić: Sve spremno za radove Surčin-Obrenovac
Foto: Tanjug

Taj sporazum je vezan za deonicu Surčin-Obrenovac na Koridoru 11, kao i da radovi mogu početi odmah.

On je, u izjavi televiziji Pink, naglasio da su bez te deonice džabe deonice Lajkovac-Ljiga i Obrenovac-Ub, na kojima se već radi.

"Ako ne možete da uđete na taj autoput i ako treba sat vremena da iz Beograda odete do Obrenovca, onda je džabe Koridor 11. Deonica Surčin-Obrenovac je velika stvar, kako za Obrenovac, tako i celu Srbiju", podvukao je Vučić.

On je istakao da je završena eksproprijacija od Ostružnice do Straževice, tako da firme mogu da krenu odmah sa radovima.

Prema njegovim rečima, ta deonica će omogućiti da se sav tranzitni saobraćaj, kako teretni, tako i putnički izmesti iz Beograda.

"Taj put nam pravi novu industrijsku zonu tamo gde se danas gradi IKEA, predstavlja izbegavanje, po prvi put, centra grada za kamione i automobile. Nema potrebe više da idete Gazelom i kroz beogradske gužve. Svi koji prolaze moći će da koriste tu vrstu obilaznice, što je od velikog značaja za našu zemlju", istakao je premijer.

Vučić je dodao da će na toj deonici raditi i veliki broj naših kompanija kao podizvođači, koje će zaposliti naše ljude.

Upitan kada će početi radovi, on je najavio da će izvršiti "prijateljski pritisak" na konzoricijum, koji je dobio ovaj projekat kako bi ih "naterao" da odmah krenu sa radovima.

Dodao je da u pitanju finansiranje i da je neophodno da se odobri kredit za šta treba vremena, ali ističe da, pošto nema problema sa eksproprijacijom, mogu da krenu da rade barem do Straževice.

"Krećemo odmah u te radove. Nismo potpisali želje i memorandume, već komercionalne ugovore. Idmeo odmah u izgradnju obilaznice oko Beograda. Zamolićemo prijatelje da krenemo odmah sa radovima", kazao je premijer za RTS.

On je dodao da su za jedan deo odobreni kineski krediti, a da je za odobrenje drugih potrebno par meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

1 d

Svet

"Evropa gubi bitku"

Prošle nedelje čuli smo velike vesti iz Evropske centralne banke (ECB) koja je odlučila da smanji kamatne stope iako inflacija nije pala na dva posto.

8:26

17.6.2024.

18 h

Podeli: